сряда, 15 октомври 2008 г.

Водка и радио - наздраве

Собственика на шведската водка Absolut V&S Vin&Sprit заведе съдебно дело срещу AbsolutRadio, което е наследник на известното Virgin Radio.
Миналият месец индийската компания The Times of India group закупи Virgin Radio от неговия собственик Ричард Брансън за 53 милиона паунда. Част от сделката беше индийците да не използват името Virgin, което остава собственост на Брансън. Поради това радиото беше преименувано на Absolut.
V&S Vin&Sprit смятат обаче, че използването на марката им за радио ще доведе до объркване на потребителите по отношение на това, че те са дали разрешение марката за водка Absolut да се използва за телекомуникации. Освен това собствениците на известната водка считат, че е налице възможност за увреждане имиджа на водка Absolut ако марката се използва за радио.
От The Times of India group отвръщат на това с мнението си че потребителите немогат да бъдат объркани относно двете марки, тъй като се прави ясно разграничение между продуктите водка и радио, поради което са сигурни в успеха на своите доводи пред съда.
информация на Guardian