петък, 4 април 2014 г.

Мюзикаутор сключи лицензионен договор с You tube - Musicautor signed a license agreement with You tube

Музикаутор оповести за сключения с You Tube договор за лицензиране на съдържание управлявано от Музикаутор ( като представител на автори членуващи в организацията) и използвано в You Tube.
Според прес съобщението:

Авторите, които МУЗИКАУТОР представлява, вече ще получават възнаграждения за своите произведения и от гледанията в YouTube. Генерираните приходи ще се базират на рекламите, които текат преди, след и по време на видеата, качени на платформата.
„Щастливи сме от факта, че една от най-големите дигитални платформи стартира в България, с което потребителите получават още една възможност за легален достъп до музикално съдържание. С този нов източник на приход представляваните от МУЗИКАУТОР автори ще имат вече и икономическа полза от употребата на техните произведия в YouТube. Постигането на споразумение с YouТube е важна стъпка, която създава нови възможности за правоносителите“ – коментира изпълнителният директор на МУЗИКАУТОР – Иван Димитров.

„Изключително доволни сме, че постигнахме споразумение с МУЗИКАУТОР и представляваните от оргазнизацията творци. Това ще благоприятства създаването на българско съдържание и ще даде възможност на авторите да получават възнаграждения от видеоклиповете им в YouTube“, кометира Гудрун Швепе, ръководител Стратегическо развитие, Лицензиране на музика, YouTube ЕМЕА. „Това е също една голяма победа за представителите наYouTube общността, за които слушането на музика и откриването на нови артисти в YouTube е важна част от онлайн преживяването.“

English version

Musicautor ( A Bulgarian Collective society) has announced a deal with You Tube for licensing of a content which is being managed by Musicautor (as a representative of authors who are members to the organization) and used in You Tube.