петък, 9 март 2018 г.

Как да заявим европейски дизайни?

EUIPO напомня, в последния броя на Alicante news, някой от основните изисквания при подаването на заявки за европейски дизайни. Неспазването на тези изисквания може да доведе до редица проблеми в процеса на регистрация на дизайна и дори до неговото отхвърляне.
Обобщено част от важните моменти, които трябва да бъдат съблюдавани от заявителите са:

1. Представяне на дизайна - той трябва да бъде представен по ясен начин в заявката, на неотрален фон без наличие на допълващи елементи, които не са част от него. Ако такива елементи са наложителни, трябва да бъде посочен изричен отказ от защита върху тях. Дизайнът може да бъде представен в 1 до 7 визии, плюс 3 допълнителни, които не влизат в обхвата на защитата.

2. Класовете стоки за които ще важи дизайна трябва да бъдат определени много внимателно, така че защитата да покрива реалният начин на използване на дизайните. Помощ в това отношение може да бъде DesignClass софтуера на EUIPO.

3. Документите за приоритет трябва да бъдат осигурени и предоставени на ведомсдтвото в изискуемите срокове, в противен случай приоритетът може да бъде загубен.

Повече информация може да откриете тук.