четвъртък, 20 май 2010 г.

Седмица на Патентно ведомство и закрилата на ИС в ЛТУ

На 13 май 2010 г., в Лесотехническия университет – София, ще бъде открита „Седмица на Патентно ведомство и закрилата на индустриалната собственост в българските университети”.
В рамките на инициативата, която се провежда за втора година, ще се състоят и „Дни на марката и дизайна на Европейския съюз”. Те се организират в изпълнение на договор за техническо сътрудничество между Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар (OHIM) и Патентното ведомство на Република България.
Целта на мероприятията е популяризиране сред студентите и представителите на академичните среди на националната и европейската системи за закрила на обектите на индустриална собственост и повишаване на информираността по актуалните за областта проблеми.
По време на „Седмицата на Патентното ведомство” ще бъдат организирани и щандове. Всеки желаещ може да получи безплатни брошури, сборници и материали относно действащото национално и европейско законодателство в областта на закрилата на обектите на индустриална собственост, както и да се срещне с експерти от Патентно ведомство.
информация на Патентно ведомство.