понеделник, 7 ноември 2022 г.

Les Mills спечели спор относно домейн lesmills.vip пред Арбитражния център на WIPO


Арбитражният център на WIPO излезе с решение D2022-3246 по спор за домейн lesmills.vip, регистриран от физическо лице от САЩ.

Новозеландската компания Les Mills International Limited атакува домейнът пред арбитража с искане той да й бъде трансфериран поради недобросъвестна регистрация.

Компанията предлага фитнес програми и класове по цял свят, за което има регистрирани марки LES MILLS, включително и в САЩ, както и серия от домейни включително lesmills.com.

Компанията привежда доказателства, че развива бранда си от 1968г., като той е свързан с олимпийският шампион Les Mills. В допълнение тя предоставя данни, че достига до над 6 милиона потребители на седмица, поради което има установена репутация на пазара.

Според компанията домейнът lesmills.vip се използва по недобросъвестен начин, тъй като сайтът свързан с него предлага материали притежани ена компанията без разрешение.

Арбитража на WIPO намира регистрираният домейн за подвиждащ, тъй като потребителите могат да допуснат връзка с  Les Mills International Limited, която реално не съществува. По този начин притежателят на домейна се опитва да се възползва от наличната репутация на компанията с комерсиални цели.

Поради това домейнът е трансфериран към новозеландската компания.